Erasmus+

Erasmus+

joi, 16 aprilie 2015

REUNIUNE TRANSNA'ŢIONALĂ DE ÎNVĂŢARE, PREDARE ŞI FORMARE, WALLASEY - UK, 22-28.03.2015 16.04.2015

A doua Reuniune transnaţională de învăţare, predare şi formare din cadrul proiectului ECY a avut loc în Wallasey – Marea Britanie, în perioada 22 – 28.03.2015.
Din partea Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” au participat la această reuniune şase elevi şi doi profesori.
Obiectivele activităţilor desfăşurate la Oldershaw Academy au fost:

 • Cunoaşterea opiniilor elevilor din fiecare ţară cu privire la locul de muncă dorit, posibilităţile şi competenţele elevilor după terminarea şcolii, dacă sunt potrivite pentru a face faţă în “lumea muncii”; 
 •   Învăţarea tehnicilor de prezentare şi susţinere a unui interviu;
 •   Dezvoltarea aptitudinilor transferabile;
 •  Auto-conştientizarea şi flexibilitatea la schimbările de pe piaţa muncii.

Duminică, 22 martie - am ajuns în Liverpool cu autocarul din Londra, apoi în Wallasey unde a avut loc primirea elevilor şi a profesorilor la Oldershaw Academy, elevii fiind preluaţi de familiile care i-au găzduit pe toată perioada şederii în UK.
Luni, 23 martie - ne-am întâlnit la liceu cu toţi partenerii din cele şapte ţări. Gazdele noastre ne-au primit cu o căldură deosebită, directorul şcolii şi alti profesori ne-au vorbit despre şcoală, proiectele şcolii, performanţe. A urmat apoi primul atelier de lucru la CPL, o companie care furnizează cursuri e-learning pentru o mare parte a industriei ospitalităţii şi alte industrii. Directorul şi fondatorul acestei întreprinderi, Daniel Davies ne-a prezentat CPL, istoricul firmei, realizări şi perspective. Am vizitat firma, departamentele unde se pregătesc cursurile, programatorii care realizează cursuri cu animaţii 2D şi 3D. Cursurile e-learning sunt pentru următoarele deomenii:

 • Allergen Awareness
 • Social Media
 • Food Safety
 • Health and Safety
 • Bar excellence Award
 • Cellar Management


După prânz fiecare ţară a prezentat un film sau ppt cu răspunsurile elevilor la întrebările cuprinse în proiect:

 • aşteptările tinerilor: ce fel de loc de muncă îmi doresc?
 • de ce sunt atras de acest loc de muncă?
 • ce ştiu despre posibilităţile de a lucra în acest domeniu sau altul?
 • există noi locuri de muncă? care?
 • şcoala pregăteşte elevii pentru a începe ceea ce-şi doresc?
 • elevii au competenţele potrivite pentru a face faţă în "lumea muncii" sau "şcoala furnizează competenţele potrivite pentru prezentul în lume" 


Domnul Daniel Davies a făcut aprecieri şi recomandări pentru fiecare din prezentările expuse de ţările participante. Filmul liceului nostru “Between dreams and reality” a fost realizat cu concursul elevilor participanţi la proiect, sub îndrumarea profesorilor: Decu Valentina şi Bold Dănuţ. În film elevii îşi prezintă concluziile la care au ajuns, după ce au lucrat pe grupe şi au dezbătut întrebările formulate. Filmul nostru se află pe platforma eTwinning a proiectului în secţiunea Pages-My dream job – http://twinspace.etwinning.net/751/pages/page/32767.
Marţi, 24 martie – întâlnirea profesorilor şi a elevilor la Oldershaw Academy unde au vizitat şcoala şi au completat teste de personalitate. Conform testelor elevii şi profesorii s-au împărţit în mai multe categorii de profile. Apoi a urmat vizitarea oraşului Chester unde am văzut câteva vestigii romane şi am facut o plimbare pe cheiul râului Dee.
Miercuri, 25 martie – elevii şi profesorii au participat la ore. Elevii din România au participat la o oră de psihologie iar profesorii la o oră de gastronomie. Am văzut cum elevii de 8 ani, cu unele dificultăţi de învăţare, sunt foarte buni la practică, învăţând cu multă pricepere şi îndemânare să facă prăjituri. A urmat apoi vizita la primăria oraşului Wallasey şi întâlnirea cu primarul. De la Wallasey până în New Brighton am mers pe faleză pe jos, prilej cu care am putut admira casele de la malul mării, Farul si diverse ambarcaţiuni pe mare. După amiaza am continuat activitatea la Oldershaw Academy unde elevii au realizat, pe grupe multinaţionale, planşe cu ilustrarea visurilor lor privind viitorul job. Fiecare elev şi-a prezentat activitatea. Apoi profesorii au participat la reuniunea pentru stabilirea activităţilor din reuniunea următoare care va avea loc la Pisa, în luna octombrie 2015. Doamnele profesoare din Italia au transmis din partea d-nei Annalisa di Pierro, coordonatoarea proiectului, câteva instrucţiuni privind modul de postare al materialelor proiectului pe platforma eTwinning. Seara, profesorii şi elevii au vizionat în Liverpool un spectacol, Jesus Christ Superstar, la Empire Theatre.

Joi, 26 martie – la Oldershaw Academy au avut loc ateliere de lucru pe grupe multinaţionale în care elevii au realizat construcţii din baloane şi au învăţat despre tehnica pregătirii şi prezentării la un interviu pentru ocuparea unui loc de muncă. Apoi fiecare elev s-a prezentat în faţa unui profesor pentru susţinerea unui interviu pregătit de acasă. Au primit sfaturi şi aprecieri pentru modul în care s-au pregătit.
Vineri, 27 martie – de la Oldershaw Academy ne-am deplasat în Liverpool unde am vizitat două muzee: Muzeul de Marină şi Muzeul oraşului Liverpool unde am aflat lucruri interesante despre oraşul Liverpool, de la înfiinţare şi până în prezent.
Sâmbătă, 28 martie - elevii şi profesorii şi-au luat rămas bun de la gazde şi de la ceilalţi colegi din ţările participante şi cu mare regret am părăsit Marea Britanie.Ne-am întors în ţară, cu siguranţă mai încrezători în forţele noastre, mai bucuroşi că am cunoscut un alt sistem de învăţământ şi am vizitat atâtea locuri minunate.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu