Erasmus+

Erasmus+

joi, 11 februarie 2016

Reuniune transnationala de predare/ invatare/ formare in Marmolejo, Spania, 17-23.01.2016


EMPLOYABILITY – A CHALLENGE FOR YOUTH – DREAMS AND REALITY –proiect de parteneriat strategic, KA2, 2014-2016

REUNIUNE TRANSNAŢIONALĂ DE ÎNVĂŢARE/PREDARE/ FORMARE ÎN MARMOLEJO – SPANIA, 17-23.01.2016

În cadrul proiectului de parteneriat strategic EMPLOYABILITY – A CHALLENGE FOR YOUTH – DREAMS AND REALITY”, a avut loc la Marmolejo, Spania, în perioada 17-23.01.2016, Reuniunea transnaţională de predare/învăţare/formare, la care au participat din partea Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu , şase elevi însoţiţi de două cadre didactice. Elevii liceului nostru s-au întâlnit cu elevii din celelalte ţări partenere în proiect: Italia, Spania, Grecia, Franţa, Turcia şi UK.
În prima zi a avut loc preluarea tuturor elevilor de către gazdele spaniole din Marmolejo.
Luni, 18.01.2016, a avut loc o întâlnire a tuturor participanţilor cu directorul şcolii IES Virgen de la Cabeza din Marmolejo şi prezentarea şcolii. Primirea a fost deosebit de caldă, un grup de eleve au dansat pe ritmuri spaniole tradiţionale. Apoi a urmat recepţia la Primarul oraşului Marmolejo şi vizitarea oraşului, iar după amiaza “Breaking ice”cu jocuri distractive î
ntre elevii grupaţi în echipe multinaţionale.
Marţi, 19.01.2016, am vizitat Oil Museum şi o fabrică de ulei de măsline în Baeza, specifică pentru zona industrială a oraşului Marmolejo. La fabrica de ulei, elevii au văzut întreg procesul tehnologic de obţinere a uleiului extravergin din mai multe soiuri de măsline, iar în muzeu această tehnologie a fost prezentată din timpuri străvechi şi până în zilele noastre. Utilajele vechi erau foarte bine conservate, existând această îndeletnicire a oamenilor, de cultivare şi extragere a uleiului din măsline.
Miercuri, 20.01. 2016, elevii au participat la “Workshop project”, unde au lucrat în grupuri mixte, pe calculator şi au postat în Google Drive, imagini despre cum va arăta viitorul loc de muncă, la ceea ce visează ei că vor face în viitor. La ora 11 am plecat cu autocarul în oraşul Cordoba unde am vizitat Moscheea din Cordoba care acum este catedrală, o adevărată capodoperă arhitecturală a oraşului Cordoba. Seara am partcicipat la un spectacol oferit de o trupă de cai din Andalusia.


Joi, 21..2016, elevii au participat la “Digital workshop”, utilizând împreună internetul pentru a transmite documente şi informaţii. Începând cu ora 11 am participat în Marmolejo la o plantare de pomi, fiecare ţară a plantat câte un pom într-o pădure din apropiere. La 16,30 a avut loc întâlnirea profesorilor care au vorbit despre viitoarea întâlnire din Colmar, Franţa. A intrat în direct prin Skype şi coordonatoarea proiectului Annalisa Di Pierro din Pisa, Italia. S-au fixat sarcinile vare vor reveni fiecărei delegaţii de elevi participante la reuniunea din Colmar, unde va fi şi prezentarea în Parlamentul de la Strasbourg. S-au fixat şi datele la care trebuie să se trimită materialele, numele participanţilor, chestionarele etc.
Vineri, 22.01.2016 am vizitat oraşul Granada cu Alhambra Palace, am făcut un tur de oraş şi apoi ne-am întors în Marmolejo.
Sâmbătă 23.01.2016, toate delegaţiile au plecat spre casă. A fost o întâlnire deosebit de frumoasă în care elevii şi profesorii s-au bucurat că sunt împreună, că învaţă şi fac activităţi cu toţii, comunicând în limba engleză, italiană şi spaniolă.















                                                                        Coordonator proiect,
                                                                       Prof. Valentina Decu















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu